Župa sv. Jurja, Primošten

K O R I Z M A

 

22. veljače, srijeda Pepelnica - pravi trenutak je došao, molimo, molimo ... počela je  Korizma ... smatrajmo je vremenom promjene i nade ...

Sveta Anđela Folinjska rekla je da je molitva „škola božanske ljubavi”, mjesto gdje mi učimo kako ljubiti Boga. U molitvi nam naša ljubav prema Bogu – ili barem naši najbolji pokušaji da ljubimo Boga – omogućava da Mu uzvratimo ljubav.

Ljubav se ne može nikome nametnuti protiv njegove volje. To vrijedi za ljudsku i za božansku ljubav, pa ako se ne budemo trudili ljubiti Boga najbolje što možemo, Njegova ljubav ne može silom ući u nas.

Prisilna ljubav je jednostavno – proturječje.

Dakle, molitva je mjesto gdje idemo kako bismo nastavili pokušavati ljubiti Boga, znajući da Bog ne može odoljeti, a da ne ljubi one koji ozbiljno žele ljubiti Njega i tako dokazujemo da je ta želja iskrena. To se u prvome redu dokazuje tako da svakoga dana odvajamo vrijeme da Ga ljubimo, a u drugome redu tako da Mu za to vrijeme neprestano pokušavamo izraziti svoju ljubav.

Kada su apostoli pitali našega Gospodina kako trebaju moliti, On je odgovorio dajući im molitvu Oče naš. U toj molitvi Boga se moli da učini da Njegov svijet savršene ljubavi, Njegovo kraljevstvo nebesko, bude po nama prisutno ovdje na zemlji.

Zato, molimo da nam se oproste naši grijesi – kako naša sebičnost ne bi bila preprjeka .... molimo za Njegovu svakodnevnu duhovnu hranu i okrjepu, da nas podržava i okrijepi u ovome djelu ostvarivanja Njegova plana, da Njegov raj na nebu učini rajem na zemlji.

Izvor: Our Sunday Visitor | Prijevod: Ana Naletilić (bitno.net)

 

Kalendar događanja
23.06.2024. / nedjelja
KRIZMA / 12. NEDJELJA KROZ GODINU Crkva sv. Jurja, 8:00 i 10:30 sati
© 2014 Župa sv. Jurja, Primošten