Župa sv. Jurja, Primošten

UPUTE ZA OBREDE VELIKOG TJEDNA I SLAVLJE USKRSA

Pred nama je proslava najvećih tajna naše vjere i našega spasenja u Velikom tjednu: od nedjelje Muke Gospodnje – Cvjetnice preko Vazmenog trodnevlja do proslave uskrsnuća Kristova. Ugroza zaraze u kojoj živimo već više od godinu dana još uvijek traje. Na snazi su mjere Nacionalnog stožera kojima se pokušava spriječiti širenje virusa. Zbog toga upućujem svima vama poticaj kako održavati naša liturgijska slavlja u punoj odgovornosti jednih prema drugima.

I dalje su na snazi propisane mjere zaštite od širenja virusa koje treba poštivati: nošenje zaštitne maske, dezinfekcija ruku i prostora, držanje razmaka (7 m2 po osobi), dijeljenje pričesti na ruku, reduciranje zbornog pjevanja, gdje je moguće i prikladno slavlja se mogu održavati i na otvorenom.

Usprkos okolnostima neka naša slavlja doista budu proslava Krista Sina Božjega koji je dragovoljno podnio muku za naše spasenje, koji je slavno uskrsnuo iz groba, koji je pobijedio zlo, grijeh i smrt, a nama koji u njega vjerujemo podario neuništivu nadu vječnog života u Bogu.

 

Kalendar događanja
16.06.2024. / nedjelja
11. NEDJELJA KROZ GODINU / KRŠTENJE Crkva sv. Jurja, 8:00 i 10:30 sati
© 2014 Župa sv. Jurja, Primošten