Župa sv. Jurja, Primošten

PASTIRSKI POHOD OCA BISKUPA NAŠOJ ŽUPI

Utorak je, 13. veljače 2024. – u 9:00 sati zvonjavom zvona na zvoniku župne crkve sv. Jurja započeo je pastirski pohod Oca biskupa, mons. Tomislava Rogića, našoj župi.

Nakon svečanog dočeka Oca biskupa, dolaska u župnu kuću potom u župnu crkvu, molitve i odrješenja ispred crkve za pokojne … u pratnji župnika, biskup je posjetio učenike i djelatnike OŠ Primošten.

Učenici su ga dočekali uz pjesmu i zvuk gitare - Tu sam da te slavim, da ti se poklonim, tu sam da ti priznamte mu uručili košaru plodova i proizvode učeničkih ruku UZ Maslina.

Slijedio je posjet Općini Primošten i DV Bosiljak te posjet djeci DV Brat Sunce i našim časnim sestrama franjevkama.

Obišao je i Maru Pažanin, našu župljanku, staricu koja je svojim životom svjedočila vjeru u onim najtežim vremenima, a i danas - dan joj započinje i završava s krunicom u ruci.

Poslijepodne je prošlo radno sa župnikom u župnoj kući, u vizitaciji  župnog ureda, matičnih knjiga, dnevnika … i u druženju s članovima župnog Caritasa i članovima Župnog ekonomskog i Župnog pastoralnog vijeća.

Svečana sv. misa je bila u 17:00 sati, predslavio ju je Otac biskup uz koncelebraciju svećenika našeg Rogozničkog dekanata.

… uz brojne ministrante … prvopričesnike … ovogodišnje krizmanike … suradnike … brojne vjernike, naš župni zbor … na sv. misi osjetilo se Božansko i duhovno – jer mi, ljudi, vjernici, mi smo živa Crkva … sudjelovanjem na euharistiji širimo Ljubav, a Ljubav je ta koja privlači i čini ljude bogatima, stvara nevjerojatnu radost i lakoću postojanja, življenja dubinom, jer Bog nas sve voli, On nas sve razumije … vodite nas Oče biskupe tim putem Istine i Ljubavi i neka Vam dragi Bog pomogne na tom putu ustrajnosti …

Ocu biskupu darove, u ime župe, su uručili vjeroučenici … lutku-djevojku u primoštenskoj narodnoj nošnji i drvenu maketu bracere-lađe.

Poslije sv. mise bilo je druženje s biskupom i svećenicima, ispred crkve uz mali domjenak …

Oče biskupe, Hvala Vam za ovaj današnji posjet, za lijepe riječi, za hrabro svjedočenje vjere … njim ste nam pokazali svoju Očinsku i pastirsku brigu i ljubav!

Kalendar događanja
22.05.2024. / srijeda
Kapelica časnih sestara, 7:00 i 7:30 sati
26.05.2024. / nedjelja
PRVA SVETA PRIČEST / PRESVETO TROJSTVO Crkva sv. Jurja, 8:00 i 10:30 sati ... 19:00 sati
© 2014 Župa sv. Jurja, Primošten